Τρεις άνδρες πνίγηκαν στο αυτοκίνητό τους -Κακοκαιρία πλήττει την Σκωτία

Τρεις άνδρες πνίγηκαν στο αυτοκίνητό τους -Κακοκαιρία πλήττει την Σκωτία
epa11046837 Damaged caused to a property on Hough Hill Road after a localized tornado in Tameside, Britain, 28 December 2023. A major incident has been declared after the Tameside area of Greater Manchester was hit by a localized tornado on the evening of 27 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN

Καταιγίδα προκάλεσε τρομερές πλημμύρες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί σήμερα (28/12) παγιδευμένοι σε ένα αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από ποταμό στη βόρεια Αγγλία, η οποία πλήττεται, όπως και άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, από την καταιγίδα Γκέριτ, η οποία προκάλεσε πλημμύρες και γκρέμισε σπίτια.

Το όχημα των τριών ανδρών βρέθηκε στον ποταμό Εσκ, κοντά στην πόλη Γκλέισντεϊλ. Ενας άνδρας που προσπάθησε τους βοηθήσει κα ιπαρασύρθηκε από τα νερά, ανασύρθηκε σώος και είναι καλά στην υγεία του. Οι αρχές από χθες προειδοποίησαν ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή θα καθιστούσαν την οδική κυκλοφορία επικινδυνη.

Πολλές περιοχές, ιδίως στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία, πλήττονται από την Τετάρτη από την καταιγίδα Γκέριτ που συνοδεύεται από χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και βροχή. Στο Αμπερντίν της Σκωτίας καταγράφηκαν ριπές ανέμου που έφθαναν σε ταχύτητα τα 136 χλμ. την ώρα.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν ζημιές σε περίπου 100 σπίτια κοντά στο Μάντσεστερ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά “σηκώθηκαν” στέγες ολόκληρες. Χιλιάδες κατοικίες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Σκωτία και ματαιώθηκαν πολλά δρομολόγια τρένων και αεροπλάνων, ενώ εκατοντάδες οδηγοί έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους εξαιτίας του χιονιού ή δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα και έκλειναν τους δρόμους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι