Τρεις οι συλλήψεις στην Πανεπιστημιούπολη – Δεν είναι φοιτητές

Τρεις οι συλλήψεις στην Πανεπιστημιούπολη – Δεν είναι φοιτητές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις προσαγωγές που έγιναν σήμερα το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη, όπου έλαβε χώρα επιχείρηση της αστυνομίας στη φοιτητική εστία και σε άλλους χώρους, σε μια προσπάθεια να εντοπισθούν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης σε αυτοκίνητα και σχολικά λεωφορεία που σημειώθηκε στην περιοχή χθες τα ξημερώματα.

Η επιχείρηση έγινε από δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ. Οι τρεις που συνελήφθησαν, μια 40 χρονη Σουηδέζα, ένας 35χρονος Αργεντινός και ένας 38χρονος Έλληνας, δεν είναι φοιτητές και δεν διώκονται για εμπρησμούς. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι διατάραξη της οικιακής ειρήνης.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής δικογραφίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου και ειδικότερα στις Φοιτητικές Εστίες, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

»Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές, ενώ στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 27 κενά μπουκάλια μπύρας, 11 ρόπαλα, 4 χειροβομβίδες κρότου λάμψης, 2 χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου, 5 κράνη, μάσκα, 2 κουκούλες τύπου full face, ένα laptop, μία μικροκάμερα, μία καμένη ελληνική σημαία, πανό και χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι