Τρεις ώρες συζητούσε ο Πούτιν με τον απεσταλμένο του Τραμπ

Τρεις ώρες συζητούσε ο Πούτιν με τον απεσταλμένο του Τραμπ
epa12285842 Russian President Vladimir Putin (L) and U.S. Special Envoy for the Middle East Steve Witkoff shake hands before a meeting at the Kremlin in Moscow, Russia, 06 August 2025. EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου, Στιβ Γουίτκοφ, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κρεμλίνο, λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του “τελεσιγράφου” που έθεσε ο Τραμπ στην Ρωσία για να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία.

«Οι συζητήσεις διήρκεσαν σχεδόν τρεις ώρες», ανέφερε το TASS, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το Ria Novosti ανέφερε ότι η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Γουίτκοφ αναχώρησε από το Κρεμλίνο γύρω στις 14:30 (τοπική ώρα και ώρα Μόσχας). Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να αναφερθεί επίσης στο περιεχόμενο των συνομιλιών, πέραν του ότι θα αφορά και στο “τελεσίγραφο”.

Ο Γουίτκοφ, ο άνθρωπος του Ντόναλντ Τραμπ για τις «ειρηνευτικές αποστολές», έφτασε νωρίτερα σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα για να συναντηθεί με την ρωσική ηγεσία. Ο αξιωματούχος έχει συναντηθεί επανειλημμένως με τον Πούτιν.

Οι αμερικανορωσικές σχέσεις γνώρισαν την περασμένη εβδομάδα αιφνίδια κλιμάκωση της έντασης όταν ο Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη δύο πυρηνικών υποβρυχίων έπειτα από την online αντιπαράθεση με τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Παράλληλα ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε στην Μόσχα περιθώριο δέκα ημερών για να τερματίσει την επίθεση κατά της Ουκρανίας υπό την απειλή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλάζοντας το περιθώριο που ειχε δώσει μέχρι το Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx