Τρεις συλλήψεις για την καγκελόπορτα σχολείου που έπεσε πάνω σε μαθητές

Με self test οι εξετάσεις στα σχολεία

Για «πλήρη ανευθυνότητα» κάνουν λόγο γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Κηφισιάς, όπου έπεσε σιδερένια πόρτα πάνω σε παιδάκια. Ενας 9χρονος μαθητής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως λένε οι γονείς, η πόρτα έπεσε το μεσημέρι την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά. Δεν γίνονταν εργασίες εκείνη την ώρα. Όπως έγινε γνωστό, η πόρτα έπρεπε να αλλάξει και άρχισαν εργασίες, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν και η σιδερένια πόρτα είχε τοποθετηθεί πρόχειρα.

Για το ατύχημα, μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κηφισιάς να δηλώνει ότι «η πόρτα τοποθετήθηκε σε ώρα εκτός προσέλευσης, και δεν έπρεπε να ανοίξει, ωστόσο άνοιξε». Όπως είπε, δεν επρόκειτο για την κεντρική είσοδο του σχολείου, «αλλά δεν υπήρχε σωστή συνεννόηση με τους αρμόδιους».

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κηφισιάς αναφέρει: «Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

»Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

»Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι