ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τρία ηγετικά στελέχη του Παλαιστινιακού Τζιχάντ σκοτώθηκαν στη Γάζα

Τρία ηγετικά στελέχη του Παλαιστινιακού Τζιχάντ σκοτώθηκαν στη Γάζα

Δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία ηγετικά στελέχη του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, αλλά και μικρά παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διεξήγαγε «στοχευμένες επιχειρήσεις εναντίον τριών διοικητών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς», του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού Τζιχάντ που το Ισραήλ χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση. Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του τον θάνατο τριών στελεχών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς. Είναι ο Τζιχάντ Γάναμ, γραμματέας του στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, ο Χαλίλ αλ Μπαχτάνι, μέλος του ίδιου συμβουλίου και ο Τάρεκ Εζεντίν, ένας από τους επικεφαλής της στρατιωτικής δράσης του κινήματος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που βρίσκονταν τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής αρχής μεταξύ των θυμάτων είναι αδιευκρίνιστος αριθμός παιδιών, ενώ άλλα 20 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν στις ζώνες που επλήγησαν πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

«Θρηνούμε τους ηγέτες και τις συζύγους τους και κάποια από τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν σε αυτό το άνανδρο σιωνιστικό έγκλημα», ανέφερε ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, τονίζοντας πως «το αίμα των μαρτύρων θα αυξήσει την αποφασιστικότητα του κινήματος».

Οι ισραηλινές εξηγήσεις 

Σε χωριστές ανακοινώσεις του για κάθε στέλεχός του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ που έγινε στόχος τη νύχτα, ο ισραηλινός στρατός δηλώνει πως θα «συνεχίσει να δρα για την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ». Παρουσίασε τον Τζιχάντ Γάναμ ως «έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες του κινήματος, αρμόδιου για να συντονίζει τις μεταβιβάσεις όπλων και χρημάτων ανάμεσα στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και τη δική του». Για τον Χαλίλ Μπαχτάνι, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως ήταν «υπεύθυνος για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ». Για τον Τάρεκ Εζεντίν, ανέφερε πως «πρόσφατα σχεδίασε και κατηύθυνε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών αμάχων στη Δυτική Όχθη» και πως είχε καταδικαστεί να εκτίσει 25 χρόνια κάθειρξη στο Ισραήλ για την «εμπλοκή του ιδίως σε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι τα χρόνια του 2000». Ο Τάρεκ Εζεντίν, με καταγωγή από την Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη, αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων το 2011 και απελάθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, τον θύλακα που ελέγχει η Χαμάς από το 2007.

Από την αρχή της χρονιάς, τουλάχιστον 120 Παλαιστίνιοι, 19 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός πολίτης έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου AFP βασισμένη στις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών και από τις δυο πλευρές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι