Τριήμερο πένθος στην ΕΛΑΣ για το θάνατο του υπαρχιφύλακα

Τριήμερο πένθος στην ΕΛΑΣ για το θάνατο του υπαρχιφύλακα

Τριήμερο πένθος στην ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό που υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μάχη 20 ημερών

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηγρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για το θάνατο του αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα από φωτοβολίδα στη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη και κατέληξε σήμερα, σε ηλικία 31 ετών.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση «το πένθος θα διαρκέσει από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023 εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

»Η τραγική απώλεια του αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, έχει προκαλέσει θλίψη και συντριβή σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η εξόδιος ακολουθία του άτυχου Γιώργου Λυγγερίδη θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή (29/12). Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δημήτριο και η ταφή, στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι