Tρισάγιο για τον αντιστράτηγο Στυλιανό Καλμπουρτζή, που έπεσε ηρωικά το 1974 στην Κύπρο

Tρισάγιο για τον αντιστράτηγο Στυλιανό Καλμπουρτζή, που έπεσε ηρωικά το 1974 στην Κύπρο

Επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στη μνήμη του αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, ο οποίος την 23 Ιουλίου 1974 έπεσε ηρωικά μαχόμενος ως διοικητής της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού (181 ΜΠΠ) στην περιοχή βορείως του χωριού Συγχαρί στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο.

Τα οστά του Στυλιανού Καλμπουρτζή, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Καλλιθέα Αττικής, βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο το 2015 και ταυτοποιήθηκαν το 2021. Ενταφιάσθηκαν το 2021 σε ειδικό χώρο της Σχολής Πυροβολικού.  Παρούσες στην ταφή ήταν οι δύο κόρες του, που ειχαν μείνει ορφανές από πατέρα ενώ ήταν ακόμη ανήλικα κοριτσάκια.

Στην σημερινή τελετή, όπως ανακοινώθηκε, στην τελετή παρέστησαν o αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης, ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ υποστράτηγος Ιωάννης Μουστάκης, αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, μέλη της οικογένειας του αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι