Τροχαίο με θείο που πάτησε ανιψιό και…έφυγε

Ζάκυνθος

Η Ηλεία –και όχι μόνον– έχει ταραχτεί από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής έξω από καφετέρια με υπεύθυνο έναν 49χρονο που φέρεται να πάτησε τον ανιψιό του. Μετά το ατύχημα ο θείος έφυγε από το σημείο και το παιδί, ο 8χρονος Διονύσης, νοσηλεύεται σε κώμα.

Η μητέρα του παιδιού, που ήταν παρούσα, λέει «ήμουν δίπλα στο παιδί, μαζί με τον άλλο μου γιό. Τράβηξα το πρώτο παιδί μου, το άλλο δεν πρόλαβα να το τραβήξω, το πήρε παραμάζωμα το αυτοκίνητο από κάτω. Έκανα ό,τι μπορούσα, ό,τι έβλεπα, το πήρα κάτω από το αυτοκίνητο και το πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Εκεί έκαναν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν το παιδί μου, και ευχαριστώ το νοσοκομείο της Αμαλιάδας που πρόσεξαν το παιδί μου και στον Πύργο και στο Ρίο. Παρακαλώ όλον τον κόσμο να κάνει μία προσευχή για το παιδί μου. Μόνο αυτό θέλω τίποτα άλλο…», είπε η μητέρα.

Όμως αναφέρει για τον οδηγό του αυτοκινήτου «ας κάνει κι αυτός ο άνθρωπος μια προσευχή για το παιδί μου, αυτό θέλω μόνο, αυτός είναι πιο δυστυχισμένος κι από εμένα, έχει πιο πολλές τύψεις από εμένα», χωρίς να αναφέρεται στο γεγονός ότι ο οδηγός ήταν αδελφός της ή αδελφός του συζύγου της, αφου εκ των υστέρων προέκυψε ότι ήταν θείος του παιδιού.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το όχημα κινήθηκε με ταχύτητα προς την μητέρα με τα δύο παιδιά που διερχόταν και άλλες ότι ο οδηγός απλώς έβαλε μπροστά το όχημα ξεχνώντας ότι δεν το είχε στη νεκρά. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο θείος του ανηλίκου καθόταν σε μια καφετέρια στο χωριό Κέντρο (400 κατοίκων) με το όχημά του σταθμευμένο μπροστά στο καφενείο να παίζει μουσική. Ο θείος του 8χρονου Διονύση κάποια στιγμή αποφάσισε –όπως λέει– να βάλει μπρος το αμάξι να δουλέψει λίγο η μηχανή, για να μη μείνει από μπαταρία. Όμως, είχε μέσα δευτέρα ταχύτητα και όχι νεκρά. Το όχημα τινάχτηκε και χτύπησε το παιδί.

Κρίσιμη κατάσταση

Στις 11 το πρωί της Τρίτης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Μάκη Παπαγιαννόπουλο προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας έδωσε την κατάθεσή του, ενώ σχηματίστηκε εναντίον του δικογραφία. Ο ίδιος και ο δικηγόρος του υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε πρόθεση εγκατάλειψης. «Ο εντολέας μου έπαθε σοκ και έφυγε από το σημείο του ατυχήματος και πήγε να απομονωθεί για να συνέλθει. Βοήθησε πρώτα να απεγκλωβιστεί το θύμα και δεν εγκατέλειψε το σημείο προτού κινητοποιηθούν αστυνομία και ασθενοφόρο».

Από το βράδυ της Κυριακής ο ανήλικος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς φέρει πολλαπλά τραύματα και νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί ραβδομυόλυση, σύνδρομο που προκαλείται από οξεία νέκρωση των μυών, κάτι που απελευθερώνει μαζικά στην κυκλοφορία του πλάσματος στοιχεία επιβλαβή που μπορεί να προκαλέσουν και νεφρική ανεπάρκεια. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ. Ανδρέας Ηλιάδης είπε ότι το παιδί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι