Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν 37 άτομα σε πανηγύρι χωριού της Ηλείας

Σοκαριστικό τροχαίο στον Μαραθώνα: Σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες

Η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα ilialive.gr αναφέρει ότι οι κάτοικοι της κοινότητας Βάρδα ή Βουπρασία (κοντά στη Μανωλάδα) συμμετείχαν σε εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί για το πανηγύρι στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Λίγο μετά το γεύμα, 37 άτομα παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, με έντονους πόνους στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα.

Ολοι οι ασθενείς κάθονταν στο ίδιο τραπέζι. «Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς», είπε κάτοικος του χωριού στο ilialive.

Το Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχτηκε δεκάδες κατοίκους ηλικίας από 15 έως 90 ετών ακριβώς με τα ίδια συμπτώματα. Οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους.

Αρχικά οι γιατροί νόμισαν ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να προσέρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και είπαν ότι ήταν συνδαιτυμόνες, έγινε αντιληπτό πλέον ότι δεν επρόκειτο για ιώσεις αλλά για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια.

«Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως, μέχρι να επιδράσουν τα φάρμακα υπέφεραν από τους πόνους», είπε στο ilialive o αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου υγείας Σταύρος Λεβέντης. Και συμπλήρωσε: «Αν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης». Πάντως δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι έφταιγε το κρέας, καθώς θα μπορούσε να έφταιγε κάτι στο γλυκό ή στις σαλάτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι