Τροφική δηλητηρίαση σε κατασκήνωση – 100 παιδιά με συμπτώματα

Τροφική δηλητηρίαση σε κατασκήνωση – 100 παιδιά με συμπτώματα

Περίπου 100 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών: περίπου 100 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα από κατασκήνωση στο Γραμματικό, καθώς παρουσιασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Εκφράζονται υπόνοιες για το πόσιμο (;) νερό ή για το φαγητό που καταναλώθηκε, ενώ οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επιμένουν ότι πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα που μεταδόθηκε μεταξύ των παιδιών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα παιδιά που ασθένησαν, παρουσίασαν εμετούς και υψηλό πυρετό. Εντούτοις γονείς καταγγέλλουν ότι έχουν ενδείξεις τροφικής δηλητηρίασης και όχι ιογενούς λοίμωξης. Μητέρα παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από προχθές, Δευτέρα, σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών με υψηλό πυρετό, «το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

Η μητέρα ειδοποιήθηκε να παραλάβει το παιδί της και έφτασε στη κατασκήνωση στις 16:30 της ίδιας ημέρας. «Φτάνοντας αντίκρισα πολλά αυτοκίνητα και εξαγριωμένους γονείς, που είχαν έρθει για τον ίδιο λόγο, να πάρουν τα παιδιά τους σε άθλια κατάσταση», είπε η μητέρα.

Η ίδια, μιλώντας με τους υπεύθυνους στο ιατρείο της κατασκήνωσης, διαπίστωσε ότι πάρα πολλά παιδιά εκδήλωσαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. «Εγώ αμφισβητώ τα περί ίώσης, διότι μεσολάβησαν μόνον λίγες ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. “Το νερό μύριζε σαν βόθρος” μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό», είπε η μητέρα.

Η κατασκήνωση διαψεύδει τις εν λόγω αναφορές, αλλά είναι στατιστικά κάπως απιθανο να εκδηλωθούν εκατό ιογενείς γαστρεντερίτιδες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με την ίδια ένταση. Η απάντηση θα δοθεί από αναλύσεις του νερού, δειγμάτων τροφής αλλά και από τις εξετάσεις των παιδιών, που θα δείξουν αν υπάρχει στον οργανισμό τους μικροβιακό φορτίο από συγκεκριμένο παθογόνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx