VIDEO

Τρομερό (και απρόβλεπτο) κύμα-τέρας σε παραλία, στέλνει εννέα άτομα στο νοσοκομείο

Τρομερό (και απρόβλεπτο) κύμα-τέρας σε παραλία, στέλνει εννέα άτομα στο νοσοκομείο

Ανεξήγητο φαινόμενο που θεωρείτο μύθος παλαιότερα, τρομοκράτησε δεκάδες ανθρώπους σε αμερικανική παραλία

Το κύμα-τέρας, που δεν μπορεί να προβλεφθεί η εμφάνισή του, σηκώθηκε ξαφνικά σε ύψος τουλάχιστον 12 μέτρων σε παραλία της Καλιφόρνια και έστειλε εννέα ανθρώπους με τραύματα στο νοσοκομείο. Η γἐνεση των κυμάτων αυτών που μοιάζουν με τσουνάμι, δεν οφείλεται σε σεισμούς. Ο κόσμος έβλεπε το κύμα, αλλά νόμιζε ότι βρίσκεται αρκετά ψηλά και δεν θα κινδύνευε, καθώς ο δρόμος όπου στέκονταν οι άνθρωποι, είναι δομημένος σε ύψος τουλάχιστον 6-7 μέτρων πάνω από την αμμουδιά.

Αυτά τα κύματα εικάζεται ότι είναι αποτέλεσμα υπογείων ρευμάτων και τοπικών ριπών ανέμων, αλλά καμία επιστημονική εξήγηση μέχρι στιγμής δεν θεωρείται απόλυτα τεκμηριωμένη. Ξαφνικά σηκώνεται ένα κύμα τριπλάσιο ή και πενταπλάσιο από τα υπόλοιπα, και “καταπίνει” ό,τι βρει. Μέχρι και τον περασμένο αιώνα θεωρείτο μύθος της λαϊκής φαντασίας, αλλά αυτά τα “σόλο”, επικίνδυνα κύματα αποδείχθηκε ότι είναι πολύ υπαρκτά, πλην -ευτυχώς- σπάνια.

Οι επιστήμονες ζήτησαν και από την Τεχνητή Νοημοσύνη απαντήσεις, και προέκυψε ένας αλγόριθμος, ο οποίος ναι μεν ερμηνεύει κάποια από αυτά τα μοναχικά τεράστια κύματα, όμως όχι όλα.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx