Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: “Κάθαρμα” αποκαλεί ο Ζελένσκι τον Πούτιν

Θα επεκταθεί ο πόλεμος το 2023 και σε άλλα μέτωπα; Θέμης Τζήμας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε το Σάββατο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι επιδιώκει να «μεταθέσει την ευθύνη» στο Κίεβο για το μακελειό στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «κάθαρμα».

«Αυτό που συνέβη χθες στη Μόσχα είναι προφανές: ο Πούτιν και τα άλλα αποβράσματα απλώς προσπαθούν να κατηγορήσουν [για την επίθεση] κάποιον άλλο», δήλωσε ο Ζελένσκι, αφού ο Πούτιν είπε ότι οι ύποπτοι διέφυγαν προς την Ουκρανία. «Ακολουθούν πάντα τις ίδιες μεθόδους», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Το Κίεβο απέρριψε με οργή τους ισχυρισμούς του Ρώσου ηγέτη. «Αυτό τo κάθαρμα o Πούτιν, αντί να ασχολείται με τους Ρώσους πολίτες του, να τους απευθύνεται, έμεινε σιωπηλός για μια μέρα, σκεφτόμενος πώς θα ρίξει το φταίξιμο στην Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με τους The Moscow Times.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι