Τρομοκράτης του ISIS συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας

Τρομοκράτης του ISIS συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας

Τρομοκράτης του ISIS συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από πληροφορίες και από κοινού κινητοποίηση και επιχειρησιακή δράση της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής. Πρόκειται για 34χρονο άνδρα ιρακινής καταγωγής. Φαίνεται να είχε εισέλθει στη χώρα το 2018 από τη Μυτιλήνη. Ο ίδιος είχε υποβάλλει και δύο αιτήσεις για άσυλο, οι οποίες είχαν όμως απορριφθεί.

Εκκρεμούσε ωστόσο η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου. Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα. Ο 34χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα αιτήματος που έγινε στην Αντιτρομοκρατική, στο οποίο αναφέρονταν πράξεις που φαίνεται να διέπραξε την περίοδο 2014-2015.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ κατάσχεσαν το κινητό του άνδρα, ενώ διεξάγεται αυτή τη στιγμή έρευνα στα σπίτια όπου διέμεινε ο φερόμενος ως τζιχαντιστής στην Αθήνα. Η Αστυνομία μετά τη σύλληψη του Ιρακινού άνδρα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που γράφει ως εξής:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι