Φάληρο: Γιατί βρέθηκε ταυτότητα της Wagner στον Ρώσο που ενεπλάκη σε τροχαίο

Φάληρο: Γιατί βρέθηκε ταυτότητα της Wagner στον Ρώσο που ενεπλάκη σε τροχαίο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, ένα τροχαίο με μοτοσικλέτα στο Παλαιό Φάληρο με εμπλεκόμενους Ρώσους υπηκόους που τραυματίσθηκαν σε αυτό, οδήγησε σε σύλληψη. Ο ένας φέρεται να έχει “ταυτότητα” της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner και είχε στην κατοχή του (στο σπίτι του, στην Καλλιθέα) ένα πιστόλι.

Και οι δύο τραυματίες, ένας 45χρονος και ο 19χρονος στον οποίον ανήκει η μοτοσικλέτα, ερευνώνται για τις δραστηριότητές τους. Πιθανόν ο μεγαλύτερος να εμπλέκεται σε διακίνηση μεταναστών. Η “ταυτότητα” που έφερε ο 45χρονος αναγράφει “συνοδός ασφαλείας Wagner Group”.

Ο 45χρονος είπε ότι βρήκε την κάρτα της Wagner από έναν γνωστό του και ότι δεν ανήκει στην οργάνωση. Η Wagner ήταν τρόπον τινά ιδιωτική μισθοφορική οργάνωση, αλλά μετά την ανταρσία του επικεφαλής της Πριγκόζιν, και την διαφωνία του με τους χειρισμούς στο ουκρανικό, πλέον τελεί υπό κρατικό έλεγχο, τουλάχιστον στο έδαφος της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το in. gr, το τροχαίο συνέβη το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου 2024 στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Γλυφάδα. Στο σημείο η τροχαία βρήκε μόνον μια μοτοσικλέτα «Suzuki V Stream», ιδιοκτησίας, όπως διαπιστώθηκε, 19χρονου με καταγωγή από την Ρωσία. Η ΕΛΑΣ αναζήτησε εκείνους που ενεπλάκησαν ή τραυματίσθηκαν στο τροχαίο και τους βρήκε να νοσηλεύονται στο Ασκληπιείο Βούλας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι δύο Ρώσοι ήταν σεσημασμένοι για διακίνηση μεταναστών και μένουν κατά καιρους για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Πάντως, σύμφωνα με το protothema, το  «συνοδός ασφαλείας» αναγράφεται στα ελληνικά, επομένως δεν φαίνεται να παραπέμπει στην γνωστή οργάνωση. Μετά από έρευνα των ελληνικών αρχών φαίνεται να πρόκειται για ομάδα μπράβων που ίδρυσε Έλληνας, ο οποίος αναζητείται.

Πηγή: in.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx