Τσεχία: «Τα σύνορα θα μείνουν κλειστά ένα χρόνο για την αποφυγή δεύτερου κύματος κορονοϊού»

Τσεχία: «Τα σύνορα θα μείνουν κλειστά ένα χρόνο για την αποφυγή δεύτερου κύματος κορονοϊού»

Η Τσεχία αναμένεται να χαλαρώσει τα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά η κίνηση δεν θεωρείται πιθανό ότι θα αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα σύνορα θα μείνουν κλειστά για τουλάχιστον ένα έτος, όπως δήλωσε ο Μίλος Ζέμαν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Frekvence 1, προειδοποιώντας ότι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν σπίτι μπορεί να φέρουν τον κορονοϊό ξανά στη χώρα εφόσον επισκεφθούν μέρη που αυτός ακόμα εξαπλώνεται.

Υπό τους ισχύοντες περιορισμούς, που έχουν τεθεί από τις 16 Μαρτίου, οι Τσέχοι μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μόνο «περιπτώσεις επείγοντος».

Ο Ζέμαν σύστησε σε όσους θέλουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό να μην το κάνουν και να προτιμήσουν «τα όμορφα μέρη της Τσεχίας».

Η Τσεχία έχει επιβεβαιώσει 6.660 κρούσματα κορονοϊού και 181 θανάτους. Αυτοί οι αριθμοί είναι σημαντικά μικρότεροι από εκείνους που αναφέρουν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx