Τσίμπησε το πετρέλαιο μετά την επιβράδυνση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα

Die Welt: "Χείρα βοηθείας στον Πούτιν δίνουν οι Έλληνες εφοπλιστές"

Στα 54 δολάρια το βαρέλι αυξήθηκε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από το χαμηλό επίπεδο 13 μηνών, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού επιβραδύνθηκε στην Κίνα.

Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000, αλλά μειώθηκε ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και, σύμφωνα με τον κορυφαίο ιατρικό σύμβουλο της κινεζικής κυβέρνησης για τον κορωνονοϊο, η επιδημία μπορεί να κορυφωθεί τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια να σταθεροποιηθεί πριν υποχωρήσει.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 82 σεντς στα 54,09 δολάρια το βαρέλι στις 12.08 (ώρα Ελλάδας). Χθες, είχε υποχωρήσει στα 53,11 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019. Την ίδια ώρα, η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωνε άνοδο 72 σεντς στα 50,29 δολάρια. Οι επενδυτές πάντως εξακολουθούν να φοβούνται ότι η ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα μπορεί να υποστεί και άλλο πλήγμα, αν δεν μπορέσει να περιορισθεί ο κορωνοϊός και αν ο ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του (ΟΠΕΚ+) δεν συμφωνήσουν σε νέα μέτρα για τη στήριξη των τιμών.

Ο ιός έχει ήδη μειώσει τη ζήτηση από την Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο. Τα κινεζικά κρατικά διυλιστήρια σχεδιάζουν να μειώσουν τον Φεβρουάριο την επεξεργασία αργού κατά 940.000 βαρέλια την ημέρα, περίπου 1% της παγκόσμιας ζήτησης.

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε παράλληλα με το ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία άρχισαν ξανά την άνοδό τους σήμερα, εν μέσω ελπίδων ότι η έξαρση του ιού κορυφώνεται. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές έλεγαν ότι οι ανησυχίες για τον ιό και τη ζήτηση πετρελαίου πιθανότατα θα εκδηλωθούν ξανά. Αρκετοί αναλυτές, άλλωστε, κάνουν λόγο περισσότερο για «μία τεχνική ανάκαμψη παρά για μία γενική πεποίθηση ότι η επιδημία εκτονώνεται».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι