Τσίπρας-Καμμένος: Ποιήματα και μαντινάδες ανάμεσα στις μαχαιριές

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους, Πάνο Καμμένο και Αλέξη Τσίπρα, στην συζήτηση στην Βουλή. Ανάμεσα στις μαχαιριές όμως, δεν έλειψαν και τα υπονοούμενα με αναφορές στον Καβάφη και τον Ματρόζο.

«Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο. Και εννοούσε προφανώς την συγκυβέρνησή τους που οδήγησε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε όμως και τις αναφορές του Πάνου Καμμένου για «γέφυρες» και αφιέρωσε στον πρώην κυβερνητικό εταίρο του τον στίχο «Καινούργιους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί» από το ποίημα του Καβάφη «Η πόλις».

Σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτά που θα μείνουν στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο για να αλλάξει όμως αμέσως τόνο, Λέγοντας: «Σας διαβωεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση και που απέτρεψα να καταγραφείτε στην  ιστορία ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Η αποστροφή αυτή του πρωθυπουργού έκανε τον Πάνο Καμμένο να ζητήσει και πάλι τον λόγο και να απαντήσει πρώτα για τις «γέφυρες». «Τις  γέφυρες μου τις γράψατε χθες σε μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου. Και δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα» απάντησε ο Καμμένος.

Σε ότι αφορά πάντως τις αναφορές του πρωθυπουργού στον Καβάφη, ο Πάνος Καμμένος απάντησε με μια φράση του Ματρόζου, του Υδραίου ήρωα της Επανάστασης που είχε δώσει όλη την περιουσία του στον αγώνα για την απελευθέρωση. Και ανέφερε αυτό που ο Ματρόζος, ρακένδυτος πια, απάντησε στον υπουργό των ναυτικών Κανάρη, όταν ο δεύτερος του είπε ότι δεν μπαίνουν ζητιάνοι στο υπουργείο: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα».

Και αφού ευχήθηκε στον πρωθυπουργό να είναι καλά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποχώρησε από την αίθουσα.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι