Τσίπρας προς Πρόεδρο Βουλής: Συζήτηση για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας

Τσίπρας προς Πρόεδρο Βουλής: Συζήτηση για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειχε συνάντηση 45 λεπτών με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και του εξέθεσε το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, αλλά και της “συρρίκνωσης της δημοκρατίας”.

Ζήτησε να δρομολογηθεί άμεσα η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με αντικείμενο τη “συρρίκνωση της δημοκρατίας με πρόσχημα της πανδημία” σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών όπως έχει ζητήσει ο ίδιος από τις 23 Δεκεμβρίου. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα η σχετική συζήτηση.

Όσον αφορά στην επιστολική ψήφο ζήτησε αντ’ αυτής η ονομαστική ψηφοφορία να γίνεται με ηλεκτρονική πλατφόρμα (webex), γιατί όπως είπε η αποστολή της ψήφου των βουλευτών εκ των προτέρων στις Γραμματείες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, λειτουργεί ως “φόβητρο” και αξιοποιείται από την κυβέρνηση για την αποφυγή εσωκομματικών διαρροών σε κρίσιμα νομοσχέδια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι