Τσίπρας: “Πισωγύρισμα ο νόμος για το περιβάλλον”

Δεν βλέπει εξάντληση της τετραετίας ο Τσίπρας
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στο περιβάλλον και στους εργαζόμενους καθώς και στις τοπικές κοινωνίες έθιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συζητώντας με τους εργαζόμενους στον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το πευκοδάσος του Σχινιά, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες.

Ο κ Τσίπρας χαρακτήρισε πισωγύρισμα τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο Χατζηδάκη για το περιβάλλον και είπε ότι ουσιαστικά αποδομούνται οι φορείς διαχείρισης και υποβαθμιζεται η έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά στον τρόπο υπερψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, εν μέσω πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως “αυτό και μόνο απέδειξε την αντίληψη απαξίωσης της έννοιας του φυσικού περιβάλλοντος από την πλευρά της κυβέρνησης”.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι αποτελεί πράγματι πισωγύρισμα η αλλαγή στους δασικούς χάρτες και στις επιτροπές, γιατί όπως τόνισαν «δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν πιο γρήγορα με ιδιώτες δικηγόρους και μηχανικούς, χωρίς προσλήψεις νέων δασολόγων».

“Και η ελληνική κοινωνία βρισκεται σε κλιματική κρίση και άρα το θέμα του περιβάλλοντος πρέπει να είναι προτεραιότητα”,είπε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πισωγύρισμα δεν θα είναι οριστικό, καθώς το οικολογικό κίνημα θα αντισταθεί σε αυτές τις πολιτικές επιλογές. Πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναφορά του καθεστώτος προστασίας.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι