Τσίπρας: Το αλαλούμ του υπό ανασχηματισμό υπουργού καταδικάζει τον τουρισμό

Τσίπρας: Το αλαλούμ του υπό ανασχηματισμό υπουργού καταδικάζει τον τουρισμό

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδεινώσει την κατάσταση με την ασυνεννοησία, με την έλλειψη σχεδιασμού και τον ερασιτεχνισμό κατά την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα, στην οποία βρέθηκε για περιοδεία.

«Ο εδώ και έναν μήνα υπό ανασχηματισμό υπουργός όσο παραμένει πέφτει από γκάφα σε γκάφα και οδηγεί τον τουρισμό σε κατάσταση τραγική», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Ήταν ούτως ή άλλως δύσκολα τα πράγματα αλλά με την ανυπαρξία σχεδίου, με την κατάθεση πρωτοκόλλων την τελευταία στιγμή, με την επίταξη δωματίων για καραντίνα μέσα στις ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μπάχαλο και για το μπάχαλο αυτό την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ. “Οι αφίξεις θα είναι πολύ περιορισμένες φέτος και θα είναι ακόμα λιγότερες εξαιτίας της πρωτοφανούς ανυπαρξίας σχεδιασμού και του αλαλούμ που επικρατεί».

«Η Κέρκυρα όπως και όλα τα μεγάλα νησιά μας βγάζουν κραυγή αγωνίας,  οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες, υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που ενδεχομένως να κάνουν 18 μήνες να δουν μισθό και δουλειά και προφανώς δεν μπορούν να επιβιώσουν, γιατί η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μη στηρίξει την εργασία αλλά να επιδοτήσει την αναστολή της», πρόσθεσε.

Και για τους επιχειρηματίες είπε ότι δεν  έχουν κεφάλαιο κίνησης:

«Από όλους όσους συζήτησα μαζί τους, ούτε ένας δεν μου είπε ότι κατάφερε να έχει πρόσβαση σε δανεισμό. Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πού πήγαν; Σε ποιους πήγαν; Όταν οι τράπεζες δεν έχουν ανοίξει την κάνουλα της ρευστότητας, παρότι διαθέτουν κεφαλαία και χρηματοδοτικαά εργαλεία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι