Τζανακόπουλος: Ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις για μειώσεις φόρων

Τζανακόπουλος: Ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις για μειώσεις φόρων

«Οι μεγάλες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων που υποτίθεται θα λειτουργούσαν ως αναπτυξιακό κίνητρο έχουν ξεχαστεί», ανέφερε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real fm 97,8, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας» .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην κριτική του προς την κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί μέτρα ύψους ενάμιση δισεκατομμυρίου και δεν μας έχει εξηγήσει από πού θα αντλήσει το δημοσιονομικό χώρο. Έχει ξεχάσει οποιαδήποτε δέσμευση περί μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος και δεν υιοθετεί την πρόταση που είχαμε κάνει εμείς ως προηγούμενη κυβέρνηση που μπορούσε να δημιουργήσει χώρο 1% με μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5%».

Τόνισε ότι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος «ξεχάστηκε» και στο Παρίσι και στο Βερολίνο, και μετατέθηκε για το 2021, ενώ προσθέτει ότι η ΝΔ «κάνει όλα τα χατίρια και ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του ΣΕΒ».

Σε ό, τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν ή επιθυμούσαν να καταρρεύσει στις προηγούμενες εκλογές, έδειξε ότι είναι εδώ, είναι παρών, και αποτελεί τον έναν από τους δύο μεγάλους πόλους στην πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Αυτό για μας αποτελεί μια τεράστια ευθύνη».

Όπως είπε, το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση μιας ενιαίας επιτροπής ανασυγκρότησης, το «δεύτερο βήμα είναι να κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια για την προσέλκυση νέων μελών» και το τρίτο βήμα είναι η διακήρυξη «που θα δείχνει την πολιτική κατεύθυνση και τη στρατηγική του εγχειρήματος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι