Τζιχαντιστής σκότωσε τον 20χρονο Έλληνα στη Γερμανία; – Φρικτό έγκλημα με δράστη Ιρακινό στην Καλαβρία

Τζιχαντιστής σκότωσε τον 20χρονο Έλληνα στη Γερμανία; – Φρικτό έγκλημα με δράστη Ιρακινό στην Καλαβρία

Ο 18χρονος που έχει συλληφθεί ως κυρίως υπεύθυνος για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 20χρονου ομογενούς στη Γερμανία, είναι πρόσφυγας από τη Συρία ή παιδί προσφύγων από τη συγκεκριμένη χώρα. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα οι γονείς και πιθανόν ο ίδιος ο 18χρονος είχαν μάλλον εμπλοκή με το Ισλαμικό Κράτος. Επισήμως η αστυνομία αναφέρει απλώς ότι ο 18χρονος έχει ποινικό μητρώο.

Η μητέρα του Φίλιππου, που είναι Γερμανίδα, είναι απαρηγόρητη. Λίγα λεπτά πριν σκοτώσουν το παιδί της, είχε φωτογραφηθεί μαζί του στο σχολείο της κόρης της και στη φωτογραφία φαίνεται ο μεγάλος σταυρός που φοράει, πάνω από τη γραβάτα του. Συγγενής του είπε στον Alpha ότι ήταν στην ουσία τρομοκρατική και ρατσιστική επίθεση λόγω του σταυρού, όμως η αστυνομία δεν αναφέρει πουθενά τα κίνητρα των δραστών, να χτυπήσουν δύο άγνωστά τους αγόρια με τόσο μένος.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Φίλιππος Τσάνης, παιδί μεταναστών στη Γερμανία, είχε πάει στο σχολείο της αδελφής του που αποφοιτούσε από το λύκειο και εν συνεχεία με τον καλύτερό του φίλο, και συμμαθητή της αδελφής του, ένα 19χρονο αγόρι, αποφάσισαν να πάνε σε κάποιο μπαράκι. Διασχίζοντας ένα πάρκο, λογομάχησαν για άγνωστο λόγο με μια παρέα δέκα ατόμων, κάποιοι από τους οποίους χτύπησαν και τον 19χρονο και τον 20χρονο, ενώ ένας ή δύο από αυτούς, εστιάσθηκαν στον άτυχο Φίλιππο που τον κλωτσούσαν στο κεφάλι.

Το άτυχο αγόρι ήταν κλινικά νεκρός από την πρώτη μέρα, αλλά τον κράτησαν τεχνητά στην ζωή για να οργανωθεί η δωρεά οργάνων, όπως είπε ο πατέρας του Δημήτρης Τσάνης.

Φρίκη στην Καλαμβρία

Σε ένα άλλο σοκαριστικό περιστατικό ιταλικές αρχές συνέλαβαν έναν 27χρονο Ιρακινό μετά την καταγγελία μιας 38χρονης Ιρακινής ότι ο άνδρας αυτός, μόλις είδε ότι βούλιαζε το σκάφος τους και πνιγόταν η κόρη του και η γυναίκα του, έχασε τα λογικά του. Βίασε και στραγγάλισε την 16χρονη κόρη της καταγγέλλουσας μητέρας, κάτι που φέρονται να επιβεβαιώνουν και άλλοι διασωθέντες ναυαγοί.

Το σκάφος είχε αποπλεύσει στις αρχές Ιουνίου από την Τουρκία και μετέφερε 75 Ιρακινούς και Σύρους. Στις 16 του μήνα, και ενώ το πλοιάριο βρισκόταν περίπου 120 μίλια ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, η μηχανή άρπαξε φωτιά. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε μια που το σκάφος ήταν κατάμεστο.

Ο φόβος σε συνδυασμό με τις σπασμωδικές προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, έκαναν το ιστιοφόρο να αρχίσει να βάζει νερό και όσοι ήταν στο εσωτερικό πνίγηκαν. Ανάμεσα στους δεκάδες που πνίγηκαν, ήταν και η κόρη και η γυναίκα του 27χρονου. Μόνον 12 άτομα διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ο δράστης και η μάνα που είδε το κορίτσι της να βιάζεται και να στραγγαλίζεται. Σύμφωνα με τη μάνα και δύο μάρτυρες, ο 27χρονος αλλόφρων επιτέθηκε στην άτυχη έφηβη την ώρα που το ιστιοφόρο (που μπορείτε να το δείτε στο βίντεο) βούλιαζε.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx