Β.Κορέα: Σταματάμε να στέλνουμε μπαλόνια με σκουπίδια, αν σταματάτε κι εσείς

Β.Κορέα: Σταματάμε να στέλνουμε μπαλόνια με σκουπίδια, αν σταματάτε κι εσείς

Η Βόρεια Κορέα δεσμεύθηκε να διακόψει την συστηματική αποστολή μπαλονιών με σκουπίδια προς την Νότια Κορέα, στην οποία επιδιδόταν τις τελευταίες ημέρες.

«Θα διακόψουμε προσωρινά την διασπορά σκουπιδιών δια μέσου των συνόρων», ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας διαβεβαιώνοντας ότι το αντίμετρο αυτό απέδωσε. Η Β.Κορέα είχε ανακοινώσει ότι στέλνονται τα μπαλόνια, επειδή η Νότιος Κορέα στέλνει φουσκωτά σκάφη με προπαγανδιστικό υλικό, usb με παρόμοιο περιεχόμενο, για να ανατρέψει την κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ.

Επίσης σύμφωνα με τους βορειοκορεάτες, οι νότιοι στέλνουν και τρόφιμα, χρήματα, βίντεο με ροκ μουσική και τηλεοπτικές σειρές, για να δελεάσουν τους πολίτες της χώρας.

Από την περασμένη Τρίτη εκατοντάδες μπαλόνια πέταξαν από την Βόρεια Κορέα προς την Νότια Κορέα, οι κάτοικοι της οποίας έλαβαν την συμβουλή να μην έρθουν σε επαφή με το περιεχόμενό τους για λόγους υγιεινής. Η Σεούλ κατήγγειλε ότι η βορειοκορεατική πρωτοβουλία παραβιάζει την συμφωνία εκεχειρίας που έδωσε τέλος στον Πόλεμο της Κορέας το 1953, ενώ η Βόρεια Κορέα θεωρεί ότι δεν είναι απλοί ακτιβιστές αυτοί που στέλνουν παράνομο υλικό από τη Νότιο Κορέα στη Βόρειο. Η αποστολή σκουπιδιών άρχισε -σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ- όταν η Σεούλ αρνήθηκε να παρέμβει στις αποστολές προπαγανδιστικού υλικού προς το βορρά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι