Βαφτίστηκε το αγοράκι που έπεσε σε βαρέλι και παλεύει με το θάνατο

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Σε βαριά κατάσταση παραμένει το ηλικίας 2,5 ετών αγοράκι στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Με αίτημα των γονέων του, έγινε συμβολική βάπτιση (αεροβάπτιση) και ονομάσθηκε Ζαχαρίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργου Χαλκιαδάκη “οι γονείς του αγοριού έχουν ενημερωθεί για τη βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση”.

Η ανακοίνωση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ αναφέρει τα εξής: «Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διακομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 οC) και σε μυδρίαση. Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία). Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενούς είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση».

Χτες

Οι ελπίδες των γονιών είχαν αναπτερωθεί χτες, όταν πήγαν το παιδί τους παγωμένο και άψυχο στο νοσοκομειο, αλλά εκεί οι γιατροί μετά από 2,5 ώρες προσπαθειών καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, διαπίστωσαν ασθενή σφυγμό. Ομως παρότι το αγοράκι διασωληνώθηκε, οι γονείς προετοιμάζονται για το χειρότερο.

Το κακό έγινε όταν το παιδί διέλαθε της προσοχής των γονέων. Εκείνοι άρχισαν να το αναζητούν και το βρήκαν στις 4 μ.μ. μέσα σε ένα βαρέλι με νερό, πνιγμένο. Έτρεξαν αμέσως στο νοσοκομείο:

«Χθες το απόγευμα, κατά τις 4:20 ακούσαμε κόρνες. Βγήκαμε, είδαμε κάποιους ανθρώπους να κρατάνε ένα παιδάκι στα χέρια», δήλωσε η γενική γιατρός του Κέντρου Υγείας Χάρακα Ηρακλείου, Εύα Λαδουκάκη. Το παιδί βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του, χωρίς σφυγμό, χωρίς αναπνοή και παγωμένο. Υπό τις οδηγίες του παιδιάτρου, πάλεψαν για 2,5 ώρες, προσπαθώντας να το επαναφέρουν.

«Βλέπεις ένα άψυχο κορμί 2 χρονών, δεν θέλεις να τα παρατήσεις εκείνη τη στιγμή, ήταν ένα παιδάκι 2 χρονών, παρουσία γονιών, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε με τίποτα. Κάτι μέσα μας μας έλεγε να συνεχίσουμε. Το βλέπαμε εκείνη την ώρα σαν δικό μας παιδί» είπε ο διασώστης Βαγγέλης Αντωνάκης.

Μετά από δύο ώρες και σαράντα λεπτά, οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Είπαν στους γονείς ότι το παιδί τους έφυγε. Είχε ήδη ειδοποιηθεί ιατροδικαστής και κλήθηκε μάλιστα και γραφείο τελετών που θα μετέφερε το παιδί στο νεκροτομείο. Η κατάσταση άλλαξε όταν η γιατρός Ειρήνη Στεφανάκη έκανε το τελικό ηλεκτροκαρδιογράφημα, που θα επιβεβαίωνε τον θάνατο του παιδιού. Είναι μία στιγμή που η γιατρός δεν θα ξεχάσει ποτέ της, γιατί το μηχάνημα ξαφνικά έδειξε καρδιακή δραστηριότητα.

«Εκεί επικαλέστηκα τον Θεό. Λέω “Θεέ μου αν είναι δυνατόν”. Αυτό είναι θαύμα, εγώ δεν το ‘χω δει αυτό. Το παιδί ήταν άσφυγμο όταν ήρθε σ’ εμάς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω μετά από τόσες ώρες» είπε η κυρία Στεφανάκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι