Βαρέα πυροβόλα Μ-110 στέλνει στη Συρία η Τουρκία

Βαρέα πυροβόλα Μ-110 στέλνει στη Συρία η Τουρκία

Στις 30 Μαΐου, ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκινούμενα πυροβόλα M110 στη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Ιντλίμπ.

Οι βαρέα πυροβόλα, που ανήκουν στο 106ο Σύνταγμα Πυροβολικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μπήκαν στην Ιντλίμπ μέσω της συνοριακής διέλευσης του Κάφρ Λούσιν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ihlas της Τουρκίας δημοσίευσε βίντεο με τα πυροβόλα να διέρχονται από την επαρχία Χατάι. Ένα άλλο βίντεο, που τραβήχτηκε από ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης, έδειξαν τα πυροβόλα στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ.

https://youtu.be/Xay5n8f7bt8

Η εμβέλεια των πυροβόλων M110 203mm κυμαίνεται από 16,8 χλμ έως περίπου 25 χλμ. Όταν βάλει βλήματα RAP (με πυραύλους υποβοήθηση) φτάνει έως και 30 χλμ. Συνολικά 219 πυροβόλα αυτού του τύπου βρίσκονται σε υπηρεσία με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), περισσότερα από 100 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν στην Ιντλίμπ τις τελευταίες ημέρες.

Η στρατιωτική συσσώρευση της Τουρκίας στην Ιντλίμπ πιθανότατα δεν στοχεύει σε τρομοκρατικές ομάδες που λειτουργούν εκεί. Αυτές οι ομάδες τοποθετούνται ακριβώς γύρω από τουρκικά φυλάκια. Η Άγκυρα πιθανότατα προετοιμάζεται για μια ακόμη αντιπαράθεση με τον Συριακό Αραβικό Στρατό και τους συμμάχους του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι