Ποια είναι η 37χρονη βρεφοκτόνος της Βέροιας

Νέο σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση για το δύστυχο βρέφος στη Βέροια,

Στο νοσοκομείο της Βέροιας σήμερα το μεσημέρι έπαθαν σοκ γιατροί και ασθενείς όταν είδαν να διακομίζεται νεκρό ένα βρέφος με εμφανή τραύματα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο νοσοκομείο της Βέροιας σήμερα έτρεξαν αλλόφρονες παππούς και γιαγιά με το εγγόνι τους αγκαλιά για να το σώσουν, όμως το ηλικίας μόλις 6 μηνών βρέφος ήταν ήδη νεκρό. Καρδιολόγοι, παιδίατροι και αναισθησιολόγοι δεν μπόρεσαν να το ανατάξουν. Ήταν πλέον πολύ αργά για το αγοράκι.

Η μητέρα του άτυχου αγοριού, η οποία έχει άλλα δύο παιδιά, συνελήφθη. Το βρέφος ήταν εμφανώς κακοποιημένο και όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό. Όπως έλεγαν ο παππούς και η γιαγιά, η κόρη τους «πάσχει από βαριά κατάθλιψη» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει νοσηλευθεί και σε ψυχιατρική κλινική. Όταν συνέβη “το κακό”, ο πατέρας έλειπε. Στο σπίτι, στο Μακροχώρι, βρισκόταν η μάνα με το μωρό και τα άλλα παιδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν διασταυρωθεί, η 37χρονη μητέρα φέρεται να σκότωσε στο ξύλο το μωρό, μπροστά στα άλλα δύο της παιδιά, ηλικίας 6 και 7 ετών. Αυτά τρομαγμένα έτρεξαν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, που αμέσως έτρεξαν όλοι μαζί στο σπίτι της κόρης τους και βρήκαν το βρέφος αιμόφυρτο. Το άρπαξαν για το νοσοκομείο, όμως πια δεν υπήρχε σωτηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και τα πρώτα της λόγια όταν την ρώτησαν τι έκανε στο παιδί ήταν: «Δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο εξ’ από δω!».

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τι συνέβη στο σπίτι όπου έμενε η μητέρα με τα παιδιά της στο Μακροχώρι Βέροιας: «Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά» δηλώνει ο γείτονας στο thesstoday.gr. Το ίδιο μέσο μεταδίδει πως η δράστρια είναι μαθήτρια που δεν είχε πάει στην μοιραία εκδρομή του 2003, όπου 21 παιδιά είχαν χάσει τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα

Η ίδια δεν είχε πάει στην εκδρομή, ωστόσο σύμφωνα με το τοπικό μέσο, έκτοτε απέκτησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της έφυγαν από τη ζωή με ένα τόσο αποτρόπαιο τρόπο ενώ δεν είναι το μοναδικό παιδί που απέκτησε μετατραυματικό στρες μετά την τραγωδία του 2003, καθώς τον Ιούλιο του 2022 ένας ακόμη μαθητής, σε ηλικία 35 ετών,  έβαλε τέλος στη ζωή του με δίκαννο, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια των συμμαθητών του και για χρόνια πάλευε με ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, εκτός από επιλόχεια κατάθλιψη, πάσχει και από μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσο, για την οποία ήταν απαραίτητο να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ώστε να είναι λειτουργική.

Επιπλέον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ίδιο τοπικό μέσο, η 37χρονη έχει υπάρξει, κατά το παρελθόν- θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Πολύ πρόσφατα διορίστηκε ως μόνιμη εργαζόμενη σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μετακόμισε στην Ημαθία με άδεια ανατροφής τέκνου. Εξάλλου, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δικηγόρος Γιάννης Αργυρίου, ο οποίος παλαιότερα είχε αναλάβει νομική υπόθεση της 37χρονης, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε και έντονη ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι