Βαριές κατηγορίες για τη διαχείριση της “Κιβωτού”

Βαριές κατηγορίες για τη διαχείριση της “Κιβωτού”

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης παράνομου χρήματος

Βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν τα οικονομικά πεπραγμένα της “Κιβωτού του Κόσμου” απήγγειλε ο εισαγγελέας και αυτές στρέφονται κατά του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του, Σταματίας Γεωργαντή, καθώς και ενός υπαλλήλου και ενός συγγενούς του ζευγαριού. Πλέον η υπόθεση περνάει στα χέρια ανακριτή, ενώ εκκρεμεί το βούλευμα για κακοποιήσεις που είχαν καταγγελθεί.

Με το πέρας της έρευνας που διενέργησε επί σειρά μηνών, για την οικονομική διαχείριση της “Κιβωτού”, ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης παράνομου χρήματος -για έσοδα και έξοδα χωρίς παραστατικά.

Η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός ενώ στον κληρικό σύζυγό της αποδίδεται ηθική αυτουργία στις προαναφερόμενες πράξεις. Και οι δύο βαρύνονται με πράξεις που αφορούν ξέπλυμα χρημάτων.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, κατηγορούμενοι για αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος είναι επίσης ένα πρόσωπο του οικογενειακού κύκλου των βασικών κατηγορουμένων καθώς και ένας πρώην εργαζόμενος στην οργάνωση. Το αδίκημα αφορά συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση και όσον αφορά τον υπάλληλο σχετίζεται με τη φερόμενη επιστροφή μέρους του μισθού του (30.000 ευρώ) στο ταμείο της “Κιβωτού”. Για τον συγγενή των βασικών κατηγορουμένων η κατηγορία αφορά το ποσό των 57.000 ευρώ που εντοπίστηκαν σε θυρίδα του.

Τόσο ο κληρικός όσο και η σύζυγός του στις εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν στον εισαγγελέα αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι το ζευγάρι εμφανίζει τεράστιες δαπάνες χωρίς αιτιολογία, όπως μία αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή και τα έξοδα για τις επισκευές που έγιναν σε αυτό.

Η κατηγορία της απιστίας πλην αυτών των δεδομένων φαίνεται να σχετίζεται και με εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Κατά τις εισαγγελικές αρχές τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Η υπεξαίρεση που βαρύνει τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, αλλά και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες. Τέλος αφορά και ποσό 300.000 ευρώ που φέρεται να λείπει από τα διαθέσιμα της οργάνωσης. Η υπόθεση πλέον ανατέθηκε σε ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι