Το ντοκιμαντέρ “Βαρώσια: Η ευρωπαϊκή περίκλειστη πόλη”

Προβολή ντοκιμαντέρ: Βαρώσια – Η ευρωπαϊκή-περίκλειστη πόλη

Η Varosha International Initiative επιχειρεί μέσω του ντοκιμαντέρ “Varosha European Enclosed City” να γνωστοποιήσει με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο στο κοινό το ζήτημα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στην Κύπρο.

Ο στόχος μας μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, είναι να διαδοθεί και να προβληθεί σε όλο τον κόσμο η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων, τα τελευταία 49 χρόνια. Το ντοκιμαντέρ διανθίζεται με συνεντεύξεις από εξέχουσες προσωπικότητες που προβάλλουν την ψυχή της Αμμοχώστου Βασιλεύουσας.

Η περίκλειστη πόλη αριθμούσε πέραν των 20.000 κατοίκων το 1974. Με την κατοχή, ο εισβολέας προκήρυξε αυθαίρετα την περιοχή ως στρατιωτική ζώνη απαγορεύοντας την επιστροφή των κατοίκων της, αλλά ακόμα και την επίσκεψη τους, ενώ η πόλη, ερειπωμένη και εγκαταλειμμένη, καταρρέει (το trailer του ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Youtube).

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι να προβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παντού στον κόσμο, για να γνωστοποιηθεί μια πραγματικότητα που οι πλείστοι αγνοούν…

Παρακολουθείστε το ντοκιμαντέρ στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι