Βαρουφάκης: Καμία σύμπλευση με τα τρία ΠΑΣΟΚ

Βαρουφάκης: Καμία σύμπλευση με τα τρία ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στον Βόλο, όπου μετείχαν τέσσερις  υποψήφιοι ευρωβουλευτές, διέψευσε τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ιδιαίτερα «στο καθεστώς Μπέου στον Βόλο». Μεταξύ άλλων, είπε: «Ο Βόλος, που τελεί υπό την κατοχή του Μπέου, αποτελεί παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα όταν ο λαός της εξευτελίζεται, πτωχοποιείται, εγκαταλείπεται από την Κεντροαριστερά. Όπως κι άλλοι Δήμοι, π.χ. οι γύρω από το Ελληνικό στην Αθήνα, όταν στο όνομα της Αριστεράς τα πάντα παραδίδονται στους ολιγάρχες, η Δεξιά επιστρέφει με τον γνωστό της ρεβανσισμό εναντίον των πολλών. Σε αυτό το σκηνικό, το διαχρονικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη στους πολίτες είναι απλό και κυνικό:

»Χωρίς φράγκα μην τολμήσεις να χρειάζεσαι τροφή, στέγη, ρεύμα ή νερό. Χωρίς φράγκα μην τολμήσεις να αρρωστήσεις, να είσαι νέος, να γεράσεις – μόνο με ατομική σου ευθύνη όλες αυτές οι πολυτέλειες.

»Από την άλλη, έχουμε τα τρία μετα-ΠΑΣΟΚ των κκ. Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Χαρίτση που διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο από τα τρία θα λάβει το χρίσμα των ολιγαρχών – την ώρα που προσπαθούν να τραβήξουν ψήφους διαλαλώντας:  “Εδώ τα καλά φιλοδωρήματα!” Εμείς είμαστε το τελευταίο οχυρό κατά της ολιγαρχικής λεηλασίας, μην περιμένετε καμία σύμπλευση με τα τρία μετα-ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι σ’ ένα σύστημα που μας λοιδορεί, μας αποκλείει, μας μηνύει, μας διώκει, μας πολεμά με κάθε τρόπο». Οι άλλοι ομιλητές ήταν η Φαίη Τζανετουλάκου, η Ηρώ Διώτη, ο Δημήτρης Ιωακειμίδης (Jo Di) και ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι