Βελγικά MME: Διπλωματικό επεισόδιο με Τουρκία λόγω “γκιουλενιστών” και Βέλγου πρωθυπουργού

Βελγικά MME: Διπλωματικό επεισόδιο με Τουρκία λόγω “γκιουλενιστών” και Βέλγου πρωθυπουργού

Για διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βελγίου και Τουρκίας κάνουν λόγο τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αυτά, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο παραβρέθηκε στις 11 Μαρτίου στο ιφτάρ (το δείπνο των μουσουλμάνων που σπάει τη νηστεία για το Ραμαζάνι) της βελγοτουρκικής οργάνωσης Fedaction στην Αμβέρσα. Αυτή είναι αντιπολιτευόμενη όμως και φέρεται να πρόσκειται στον αντίπαλο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στον Φετουλάχ Γκιουλέν, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας.

Η Τουρκία θεωρεί ότι η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 είχε οργανωθεί από του Γκιουλέν και τους οπαδούς του.  Ο πρέσβυς του Βελγίου στην Τουρκία κλήθηκε για την επίδοσή διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργικό Εξωτερικών. Το γραφείο του Ντε Κρόο απάντησε ότι «η συμμετοχή του πρωθυπουργού ήταν κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε και την οποία τίμησε χωρίς να υπάρχει πολιτική ατζέντα”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι