Βέλγιο: Ναι για μια ευκαιρία στην Τουρκία, αλλά αν είναι ασυνεπής,ταχεία εφαρμογή κυρώσεων

Βέλγιο: Ναι για μια ευκαιρία στην Τουρκία, αλλά αν είναι ασυνεπής,ταχεία εφαρμογή κυρώσεων

Υπέρ του να δοθεί στην Τουρκία η ευκαιρία να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, τάχθηκε η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές, προσθέτοντας όμως ότι αν στην πράξη η χώρα φανεί ασυνεπής, έρχονται κυρώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών, η Σοφί Βιλμές δήλωσε: «Είναι προφανές ότι η Τουρκία έστειλε θετικά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες και δείχνει την επιθυμία να ξαναρχίσει διάλογο και συνεργασία με την ΕΕ και υπάρχει η βούληση να δει η ΕΕ στην πράξη τις τουρκικές υποσχέσεις. Επιθυμούμε να είμαστε σαφείς: εάν αυτές δεν υλοποιηθούν με μια σαφή και διαρκή αλλαγή συμπεριφοράς, το Βέλγιο θα υποστηρίξει την ταχεία εφαρμογή πρόσθετων ευρωπαϊκών κυρώσεων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι