Βελιγράδι: Συγκομιδή μεταλλίων για την Ελλάδα στην κολύμβηση

Βελιγράδι: Συγκομιδή μεταλλίων για την Ελλάδα στην κολύμβηση

Συνεχίζονται οι εξαιρετικές επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στο Βελιγράδι, καθώς ο Δημήτρης Μάρκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης με χρόνο 7:48.59 στα 800 μέτρα ελεύθερο. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και ο Απόστολος Σίσκος στα 200μ. ύπτιο.

Το ασημένιο μετάλλιο του Μάρκου είναι το πρώτο της Ελλάδας στο συγκεκριμένο αγώνισμα (και γενικά στις μεγάλες αποστάσεις του ελεύθερου) και το έκτο της χώρας μας στο Βελιγράδι. Ο ίδιος ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο της φετινής διοργάνωσης, αφού είχε ανέλθει και ως μέλος της ομάδας 4Χ200 μ. στο ελεύθερο, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και ο Απόστολος Σίσκος στα 200 μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου. Ο 19χρονος Έλληνας πρωταθλητής οδήγησε την κούρσα από την αρχή μέχρι σχεδόν τον τερματισμό, πέτυχε τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ με 1:55.42, αλλά έχασε στο φινάλε από τον συνομήλικό του, τον Ουκρανό Ολεξάντρ Ζελτιάκοφ, που έκανε 1:55.39. Ο χρόνος του Σίσκου είναι επίδοση πολύ υψηλού επιπέδου, που καθιστά τον νεαρό πρωταθλητή υποψήφιο για μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Το μετάλλιο του Σίσκου είναι το πρώτο της Ελλάδας στα 200 μ. ύπτιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Χάλκινο μετάλλιο έλαβε εν τω μεταξύ η  Αννα Ντουντουνάκη, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 50 μ. πεταλούδα με 26.18. Η Σάρα Γιούνεβικ πήρε καθαρά την πρώτη θέση με 25.68 και συνέχισε την τρομερή παράδοση της Σουηδίας στα 50 μ. πεταλούδα (11ο χρυσό στις 14 διοργανώσεις από το 1999), ενώ έκπληξη ήταν η δεύτερη θέση της Ρους Βανοτερντάικ από το Βέλγιο (26.08).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι