Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε τα κενά στην ελληνική άμυνα λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία

Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε τα κενά στην ελληνική άμυνα λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία

Επίθεση στον πρωθυπουργό για όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο του NATO Public Forum εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη σημερινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση  ομολόγησε πως παρέχει στην Ουκρανία πυρομαχικά και όπλα που τα στερεί από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Στο βίντεο πάντως ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα κενά που δημιουργήθηκαν σε όλα τα κράτη – μέλη εν γένει και όχι ειδικά στην Ελλάδα.

«Ενοχλήθηκα που κανείς από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του. Η πρώην αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Νάντια Σάντλοου, μιλώντας με τον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι “η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς”. Ο πρωθυπουργός, τότε, προέβη σε μια πρωτοφανή ομολογία λέγοντας: “Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά, που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες”», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος. Και προσέθεσε:

«Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι στείλαμε πυραύλους και πυρομαχικά, αλλά δημιουργήσαμε κενά στην δική μας αμυντική ικανότητα.Καταθέτω στα πρακτικά το κείμενο μαζί με το βίντεο, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού. Ο κ.Μητσοτάκης είναι δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα – και ομολόγησε ότι αυτή η δουλοπρέπεια έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας στο Αιγαίο. Το περίεργο, δε, είναι ότι όποιος επιχείρησε να ανεβάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Facebook, τα βίντεο αμέσως κατέβαιναν. Βέβαια. Γιατί εσείς έχετε την ομάδα των hoaxes. Όσο όμως και αν θέλετε να βάζετε κουκούλα στις ειδήσεις, εμείς θα σας ξεκουκουλώνουμε. Κύριε Μητσοτάκη, σας κατηγορώ για εσχάτη προδοσία. Κύριοι βουλευτές της ΝΔ, κύριοι υπουργοί, όσο τον στηρίζετε είστε συναυτουργοί σε αυτή την προδοσία. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης”».

Το βίντεο που έδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο (το πρώτο) δεν περιέχει την επίμαχη φράση, αλλά την περιέχει το διπλάσιο σε χρόνο αμερικανικό βίντεο (στο 5ο λεπτό). Εντούτοις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα, απαντά και λέει ότι «η βοήθεια δημιουργησε κενά στην δική μας άμυνα», αλλά αναφέρεται εν γένει στην ευρωπαϊκή και όχι ειδικά στης Ελλάδας.

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι