Βενεζουέλα – Βραζιλία: Ανοικτό το σενάριο εισβολής;

Βενεζουέλα – Βραζιλία: Ανοικτό το σενάριο εισβολής;

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με εκείνη των ΗΠΑ ώστε να ενθαρρύνει τη «διαφωνία» και να οδηγήσει στην αλλαγή της στάσης μέρους τουλάχιστον των στελεχών του στρατού της Βενεζουέλας.

Ο Μπολσονάρου είπε επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Jovem Pan, ότι εάν υπάρξει στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα, θα ζητήσει από το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και το Κογκρέσο να αποφασίσουν εάν η χώρα του θα πρέπει να προχωρήσει σε ενέργειες και ποιες θα είναι αυτές.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα», τόνισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας. Ο Μπολσονάρου έκρινε ακόμη ότι εάν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα και ανατραπεί ο πρόεδρος Μαδούρο, είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει ανταρτοπόλεμος στη χώρα, ανάμεσα στους υποστηρικτές του σοσιαλιστή ηγέτη και όποιον αναλάβει την εξουσία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι