Βγήκε συνοδεία του τουρκικού στόλου το γεωτρύπανο “Αμπντούλ Χαμίτ”

Βγήκε στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο "Αμπντουλ Χαμίτ"

Στην Ανατολική Μεσόγειο πλέει το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han, το τέταρτο γεωτρύπανο της γείτονος. Το τουρκικό γεωτρύπανο βγήκε από το λιμάνι Tasuku (Τασουκού) της Μερσίνας και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic.

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινούσε μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ. Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί επισπεύστηκε η αναχώρηση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ η είδηση για την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο επιβεβαιώνεται και από το ΓΕΝ. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή και παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους. Η πορεία του Abdulhamid Han αποτυπώνεται σε πραγματικό χρόνο στον χάρτη του marinetraffic.com.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι