Βίντεο-απάτη παρουσιάζει τον Κουτσούμπα να καλεί σε επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Βίντεο-απάτη παρουσιάζει τον Κουτσούμπα να καλεί σε επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επιτήδειοι χρησιμοποιούν βίντεο με τον  ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για να κάνουν διαδικτυακή απάτη. Η “επένδυση” παρουσιάζεται ως νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ και έχει τον  τίτλο “Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή” προβάλλεται δε ως δημοσίευση του 902 για να είναι πιο πειστική.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: «Μια νέα απόπειρα διαδικτυακής απάτης (Phishing) εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και απευθείας σε τηλεφωνικές συσκευές με μηνύματα μέσω viber, αυτή τη φορά με πλαστοπροσωπία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με ψευδή τίτλο. Συγκεκριμένα, διακινείται βίντεο – εμφανώς προϊόν επεξεργασίας – στο οποίο δήθεν ο ΓΓ της ΚΕ παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, “νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ” για “επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου” και μάλιστα μέσω μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ονόματι “Fluxion Oil”! Πέρα από την αναγκαία διάψευση, εφιστούμε την προσοχή προς όλους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx