Βίντεο από τη συντριβή ιταλικού πυροσβεστικού ελικοπτέρου – Σώθηκαν οι πυροσβέστες

Βίντεο από τη συντριβή ιταλικού πυροσβεστικού ελικοπτέρου – Σώθηκαν οι πυροσβέστες

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Ιταλία, όταν από βλάβη στον κινητήρα ελικόπτερο κατέπεσε και ανεφλέγη. Ο ένας πιλότος δεν έπαθε τίποτα ενώ ο άλλος πυροσβέστης που επέβαινε υπέστη ελαφρά τραύματα.

Οι δύο πιλότοι κατάφεραν να το εγκαταλείψουν την τελευταία στιγμή. Το ατύχημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Reggio Calabria και το ελικόπτερο ήταν τύπου Erickson S-64 Skycrane της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το ατύχημα, σύμφωνα με τους ίδιους τους πυροσβέστες, σημειώθηκε κατά την απογείωση και πιθανότατα λόγω βλάβης του κινητήρα. Οι πυροσβέστες κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά και εγκατέλειψαν το ελικόπτερο προτού πάρει μεγάλο ύψος ενώ οι έλικες ήταν ήδη σε πλήρη λειτουργία. Αμέσως μετά, το ελικόπτερο ανατράπηκε και πήρε φωτιά.

Πριν από τέσσερις ημέρες όμως δύο πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά στη νότια Ιταλία, κοντά στην πόλη Ματέρα.

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι