VIDEO

Βίντεο από το μακελειό στη Γάζα

Βίντεο από το μακελειό στη Γάζα

Διεθνείς αντιδράσεις και σάλο προκαλεί το νέο μακελειό στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας με περισσότερους από 100 νεκρούς και πάνω από 700 τραυματίες.

Η Χαμάς καταγγέλλει πως οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) πυροβόλησαν αμάχους την ώρα που λάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έπεσαν πάνω στα θύματα.

Tο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μεταδίδει μαρτυρίες ανθρώπων που νοσηλεύονται με σφαίρες και που πυροβολήθηκαν την ώρα που περίμεναν μέσα στη νύχτα να πάρουν σισίτιο. Ενας από αυτούς είπε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν ξαφνικά πυρ εναντίον του πλήθους. Αφού σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, επέστρεψε ο κόσμος για να πάρει φαγητό από τα φορτηγά και τότε οι στρατιώτες άνοιξαν ξανά πυρ, οπότε τα φορτηγά μετακινήθηκαν.

Ο άτυχος άνδρας πυροβολήθηκε στο πόδι και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ ήταν πεσμένος κάτω, τον χτύπησε κι ένα φορτηγό! Ομως είχαν προηγηθεί οι πυροβολισμοί. Οι Ισραηλινοί επιμένουν ότι οι νεκροί και τραυματίες ήταν αποτέλεσμα του “συνωστισμού” γύρω από τα φορτηγά με τα τρόφιμα.

Και τα δύο βίντεο δείχνουν επίθεση σε αμάχους, όμως το ένα δείχνει επίθεση στη διάρκεια της ημέρας όπως μεταδίδουν και τα περισσότερα ενημερωτικά μέσα, ενώ το άλλο νύχτα. Δεν έχουμε τρόπο να διασταυρώσουμε την ώρα και την τοποθεσία των βιντεο. Το ένα βίντεο (που προέρχεται από διεύθυνση στην Υεμένη), αν δεν αναπαράγεται σωστά στη σελίδα μας, μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι