Βίντεο με κεραυνούς να χτυπάνε πεζούς στη Μόσχα – Λουόμενους στην Αδριατική

Βίντεο με κεραυνούς να χτυπάνε πεζούς στη Μόσχα – Λουόμενους στην Αδριατική

Σοκάρει το πόσο εύκολα μπορεί να χτυπήσει κάποιον ο κεραυνός όταν κάνει σχετικά απομονωμένους περιπάτους υπό βροχή σε μια πλατεία ή βρίσκεται στην παραλία με εκατοντάδες άλλους.

Το πρώτο βίντεο είναι από την πλατεία Πατριωτών της Μόσχας όπου τρία άτομα (ενας από αυτούς είναι ο διευθυντής της Αστυνομίας της Μόσχας) περπατούν αμέριμνα στο ψιλοβρόχι, όταν ξαφνικά ο κεραυνός χτυπάει την ομπρέλα του ενός και σωριάζονται κάτω και οι τρεις. Στο άλλο βίντεο φαίνεται πώς ερήμωσε ακαριαία η παραλία μετά το συμβάν στην Αδριατική, όπου λίγα λεπτά πιο πριν η πλάζ ήταν γεμάτη κόσμο. Διασώστες συνδράμουν τρεις ή ίσως επτά λουόμενους που για άγνωστους λόγους τους προτίμησε ο κεραυνός.

Για τη Ρωσία το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από τα τρία άτομα, ένα συνήλθε σχεδόν αμέσως -η 39χρονη κόρη του αστυνομικού διευθυντή. Ο 39χρονος γαμπρός του νοσηλεύεται. Ο 67χρονος αστυνομικός διευθυντής, που κρατούσε και την ομπρέλα, δεν διασώθηκε. Στο βίντεο φαίνεται και μια μορφή που μοιάζει με σκυλάκι στην τριμελή συντροφιά, αλλά δεν βρήκαμε αναφορά για αυτό στις ειδήσεις και ίσως δεν πρόκειται για σκύλο και ίσως είναι η ομπρέλα που πέφτει από τα χέρια του ενός.

 

Στην Ιταλία ξέρουμε ότι μια Γαλλίδα τουρίστρια είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση από όλους, γιατί έπαθε ανακοπή και χρειάσθηκε ανάταξη.

 

 

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν διασώστες συγκεντρωμένους γύρω από μια γυναίκα ξαπλωμένη σε φορείο. Μια άλλη γυναίκα, τουρίστρια από το Βέλγιο, έχασε προσωρινά την αίσθηση και στα δύο πόδια της σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας είχε προειδοποιήσει σήμερα ότι οι καιρικές συνθήκες θα ήταν ασταθείς στην κεντρική Ιταλία, με σποραδικές καταιγίδες και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι