VIDEO

Βίντεο με την αντίδραση του ηγέτη της Χαμάς στο άκουσμα του θανάτου παιδιών και εγγονιών

Βίντεο με την αντίδραση του ηγέτη της Χαμάς στο άκουσμα του θανάτου παιδιών και εγγονιών

Viral έγινε το βίντεο του X (πρώην Twitter) όπου ο αρχηγός της Χαμάς φέρεται να ακούει για πρώτη φορά ότι σκοτώθηκαν οι τρεις γιοι και τα τέσσερα εγγόνια του. Αντιδρά με μεγάλη ψυχραιμία, όμως κανείς δεν είναι βέβαιος ότι ο ;;; δεν γνώριζε ήδη το γεγονός και πιθανόν να επέλεξε να του ανακοινωθεί εκ νέου  μπροστά σε κάμερα για να δείξει ένα αποφασιστικό και ψυχρό προφίλ, όχι μόνον για λόγους πολιτικής, αλλά πιθανόν και για να μη στοχοποιηθούν άλλοι συγγενείς του.

Στο βίντεο ακούγεται η επιβεβαίωση ότι ο και οι τρεις γιοι του, Χαζήμ, Μοχάμεντ και Αμίρ είναι νεκροί, όπως και τα παιδιά τους και εκείνος απαντά, “ο Θεός ας τους αναπαύσει”. Τον ρωτούν αν πρέπει να αναβάλουν την επίσκεψη (σ.σ. στο νοσοκομείο της Ντόχα, στο Κατάρ, όπου είχαν φθάσει τραυματίες από τη Γάζα) και εκείνος λέει «Γιατί; Ας συνεχίσουμε».

Λίγες ώρες μετά είπε ότι «αυτή η άνανδρη επίθεση δεν θα αλλάξει τις θέσεις μας και δεν θα επηρεάσει τη μαχητικότητά μας. Ευχαριστώ του Θεό για την τιμή που μας έκανε, να γίνουν μάρτυρες τα παιδιά και τα εγγόνια μου».

Ο Ισμαήλ Χανιγιέ είχε 13 παιδιά. Ενας γιος του σκοτώθηκε σε μάχη τον  Φεβρουάριο και τρεις σκοτώθηκαν σε αεροπορικό χτύπημα στο όχημα στο οποίο επέβαινε η μισή οικογένεια καθώς πήγαιναν όλοι μαζί σε φιλικό σπίτι για να εορτάσουν την πρώτη μέρα μετά το τέλος του Ραμαζανίου. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τρία ηγετικά στελέχη της Χαμάς, χωρίς να αναφερθεί στα παιδιά.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι