Αντιδράσεις για το βίντεο της Χαμάς με 20χρονη όμηρο – Δήλωση Μακρόν

Βίντεο της Χαμάς με 20χρονη όμηρο από το φεστιβάλ Supernova,

Το βίντεο μία νεαρής γυναίκας που κρατείται όμηρος στη Γάζα έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Χαμάς. Η κοπέά λέγεται Μάγια Σεμ, έχει ισραηλινή και γαλλική υπηκοότητα και ήταν, όπως λέει, σε φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, στην Σντερότ. Στο φεστιβάλ Supernova έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 260 νέοι άνθρωποι, όπως είχαν ανακοινώσει οι ισραηλινές αρχές.

Στο βίντεο πρόσωπα που δεν φαίνονται της περιποιούνται το βαριά τραυματισμένο δεξί χέρι της. Η κοπέλα λέει: «Είμαι η Μάγια Σεμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό».

Η οικογένεια της Μάγια Σεμ επιβεβαίωσε ότι είναι αυτή αναφέρει η Haaretz. Η μητέρα της κοπέλας συνέχισε: «Δεν ήξερα αν είναι νεκρή ή ζωντανή μέχρι χθες. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι μπορεί να είχε απαχθεί. Ικετεύω τον κόσμο να φέρει το μωρό μου πίσω στο σπίτι. Πήγε μόνο σε ένα πάρτι, σε ένα πάρτι φεστιβάλ, για να διασκεδάσει. Και τώρα είναι στη Γάζα και δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν πολλά παιδιά που πήγαν σε αυτό το πάρτι. Υπάρχουν πολλά μωρά, παιδιά και ηλικιωμένοι και επιζώντες του ολοκαυτώματος που απήχθησαν, που τα σπίτια τους κάηκαν. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Πρέπει όλοι να συγκεντρωθούμε και να σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο και να τους φέρουμε όλους πίσω στα σπίτια τους».

Δήλωση Μακρόν για την Σεν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε σήμερα «την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους», αφού είδε το βίντεο με την Γαλλοϊσραηλινή όμηρο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία. Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς, προσθέτει η Προεδρία.

H Μάγια Σαμ εικονίζεται και σε βίντεο από την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ και την αιχμαλωσία της από άνδρες της οργάνωσης που τη μεταφέρουν σε αυτοκίνητο.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 200-250 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι στη Γάζα, όπως είπε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης. Διευκρίνισε ότι περίπου 200 αιχμάλωτοι είναι στα χέρια των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και άλλες οργανώσεις κρατούν τους υπόλοιπους. Ο Ομπέιντα είπε ακόμα ότι 22 όμηροι σκοτώθηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι