Βίζα θα χρειάζονται οι Ευρωπαίοι, αν επικρατήσει το «άτακτο» Brexit

Βίζα θα χρειάζονται οι Ευρωπαίοι, αν  επικρατήσει το «άτακτο» Brexit

Οι πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερο από τρεις μήνες θα χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση βίζας, σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιδιώξει να τερματίσει την ελευθερία κίνησης των προσώπων το συντομότερο δυνατόν, αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγουμένως επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους.

Η ανακοίνωσει διαβεβαιώνει ότι για μια μεταβατική περίοδο, οι πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και τα μέλη των οικογενειών τους (περιλαμβάνεται και η Ελβετία) θα μπορούν να εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για επισκέψεις, σπουδές ή για να εργαστούν, όπως ακριβώς και σήμερα.  Ωστόσο αν πρόκειται να παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες θα υποχρεούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για Ευρωπαϊκές Προσωρινές Άδειες Παραμονής, οι οποίες θα ισχύουν για τρία χρόνια.

Αν πάλι θέλουν να παραμείνουν περισσότερο από τρία χρόνια τότε θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αιτήσεις βάσει του νέου συστήματος μετανάστευσης με κριτήριο τις ικανότητές τους. Αυτό το νέο σύστημα θα τεθεί σε ισχύ το 2021, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι