Βοήθεια 2,9 εκατ. δολ. από τις ΗΠΑ για ασυνόδευτους ανηλίκους και κορονοϊό

Βοήθεια 2,9 εκατ. δολ. από τις ΗΠΑ για ασυνόδευτους ανηλίκους και κορονοϊό

Οικονομική βοήθεια ύψους 2,9 εκατ. δολαρίων θα προσφέρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη στήριξη των νησιών ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Αυτά δήλωσαν, μετά τη συνάντησή τους, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.Στη συνάντηση

συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Τζιανλούκα Ρόκκο.Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως η συνεισφορά θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο κ. Πάιατ, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και οι εταίροι μας στην ΕΕ, αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα φέρει ένα βάρος για λογαριασμό της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας και αξίζει όλη την υποστήριξη που μπορούμε να παρέχουμε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι