Βομβαρδισμοί και θάνατοι αμάχων στην Γάζα

Νετανιάχου: "Το Ισραήλ θα είναι επ' αόριστο στη Γάζα" - Η απάντηση της Χαμάς,

Νέοι βομβαρδισμοί και θάνατοι αμάχων αναφέρονται από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Al Jazeera

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί μετά από αεροπορική επιδρομή που έπληξε ένα σπίτι στην Χαν Γιούνες, στη Γάζα, όπως δήλωσαν μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας. Την λιδια ώρα περίπου επλήγη και ο προσφυγικός καταυλισμός Μπαλάτα στη Δυτική Όχθη.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι επλήγη τέλος και ένα σχολείο υπό τη διαχείριση του ΟΗΕ και όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλοί Παλαιστίνιοι που καταστράφηκαν τα σπίτια τους. Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Γάζας, δηλαδή της Χαμάς, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στον καταυλισμό σκοτώθηκαν πάνω από 50 εκτοπισμένοι πολίτες όλων των ηλικιών, καθώς το σχολείο βρισκόταν μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Ο υπεύθυνος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNRWA) ανέφερε σήμερα ότι έλαβε «φρικιαστικές φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα πολλών ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από μία επίθεση σε σχολείο της UNRWA. Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να αποτελούν συνήθη φαινόμενα. Πρέπει να σταματήσουν. Η ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο», ανέφερε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA Φιλίπ Λαζαρίνι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Ο στρατός του Ισραήλ δεν απάντησε μέχρι στιγμής στους δημοσιογράφους που ζήτησαν σχολιασμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι