Βομβιστική επίθεση στη νότια Ταϊλάνδη – 20 τραύματίες (βίντεο)

Βομβιστική επίθεση στη νότια Ταϊλάνδη – 20 τραύματίες (βίντεο)

Μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αγροτικό αυτοκίνητο άφησε τουλάχιστον 20 τραυματίες στη νότια Ταϊλάνδη.

Η επίθεση συνέβη ενώ ο γενικός γραμματέας του Διοικητικού Κέντρου Παραμεθόριων Νότιων Επαρχιών (SBPAC), ναύαρχος Σομκιάρτ Φολπραγιούν, βρισκόταν σε συνάντηση με κυβερνήτες και αξιωματούχους υγείας για να συζητήσουν την κατάσταση του κορωναϊού σε πέντε νότιες επαρχίες.

Βίντεο παρακολούθησης έδειξε το βομβιστή να σταθμεύει ένα φορτηγό μπροστά από το κέντρο του SBPAC και έπειτα να τοποθετεί μια άλλη εκρηκτική συσκευή στη μέση του δρόμου πριν φύγει με μια μοτοσικλέτα που τον περίμενε, δήλωσε ο συνταγματάρχης Ναραβί Μπινγουαέ-αρόνγκ του αστυνομικού τμήματος Γιάλα.

Μετά την πρώτη έκρηξη, ο γενικός γραμματέας του SPBAC έδωσε εντολή στους παρισταμένους που συγκεντρώθηκαν να παραμείνουν στο πάτωμα, διαφορετικά θα υπήρχαν περισσότερες απώλειες.

Δύο εκρήξεις για πρόκληση θυμάτων

Η αστυνομία δήλωσε ότι η πρώτη βόμβα ήταν μια χειροβομβίδα, που αποσκοπούσε να προσελκύσει τους ανθρώπους στη σκηνή. Η βόμβα στο αυτοκίμνητο είχε το πλήθος ως στόχο.

“Η πρώτη βόμβα ήταν μια χειροβομβίδα που ρίχτηκε στην περιοχή έξω από το φράκτη των γραφείων του SBPAC για να τραβήξει τους ανθρώπους έξω”, δήλωσε στο Reuters ο συνταγματάρχης Πραμοτέ Προμ-ιν.

“Στη συνέχεια εξερράγη μια βόμβα αυτοκινήτου περίπου 10 μέτρα μακριά από την πρώτη έκρηξη. Αυτή ήταν κρυμμένη σε ένα αγροτικό φορτηγό που οι δράστες στάθμευσαν κοντά στο φράχτη. Δεκαοκτώ τραυματίες, αλλά κανείς δεν σκοτώθηκε», είπε.

Το νοσοκομείο της Γιάλα ανέφερε ότι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση. Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, δήλωσε ο συνταγματάρχης Πραμοτέ Προμ-ιν, εκπρόσωπος του κέντρου.

Ο ίδιος είπε ότι οι φρουροί στο κέντρο έβλεπαν το φορτηγό και είπαν σε όλους όσους είχαν τρέξει έξω μετά την πρώτη έκρηξη να μην πλησιάσουν στο όχημα. Το να γλιτώσουν προσωπικό ασφαλείας και οι πρώτοι προσερόμενοι σε μια αρχική έκρηξη και στη συνέχεια να σκοτωθούν από μια δεύτερη βόμβα είναι μια κοινή τακτική των ανταρτών.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με το Reuters, η ανάληψη ευθύνης είναι σπάνιο για επιθέσεις στην περιοχή.

Το SPBAC στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γιάλα συντονίζει την κυβερνητική πολιτική στην περιοχή όπου μια μουσουλμανική αυτονομιστική εξέγερση από το 2004 έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 7.000 αμάχων, στρατιωτών, κυβερνητικών αξιωματούχων και ανταρτών.

Τον Νοέμβριο, οι συντονισμένες επιθέσεις στη Γιάλα σκότωσαν 15 άτομα ασφαλείας, κυρίως ελαφρώς οπλισμένους χωρικούς εθελοντές εθνοφύλακες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx