Βουλευτής ΚΚΕ: Να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Βαρνάβα – Κι άλλες εκκενώσεις

Βουλευτής ΚΚΕ: Να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Βαρνάβα – Κι άλλες εκκενώσεις

Η  βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, τηλεφώνησε στον Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και ζήτησε να ενισχυθούν «οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πολύ μεγάλη φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική, που πλέον καίει ανεξέλεγκτη».

Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3 μ.μ. και κινείται με μεγάλη δυναμική μέσα στις χαράδρες. Λόγω των ισχυρών ανέμων ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των 26 εναέριων μέσων που στάλθηκαν για την κατάσβεση όσο ακόμα υπήρχε φως ηλίου.

Συνολικά μάχονται με τη φωτιά 315 πυροσβέστες με 98 οχήματα και δέκα ομάδες δασοκομάντος, καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών, όμως φαίνεται ότι δεν επαρκούν. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 Ρουμάνοι πυροσβέστες με πέντε δικά τους οχήματα, και δέκα Μολδαβοί με δύο μολδαβικά οχήματα.

Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και δεύτερη διυπουργική/ συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Συνεχόμενα είναι τα μηνύματα από το 112 λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή του Βαρνάβα. Λίγη ώρα μετά τα μηνύματα για την εκκένωση της Σταμάτας και του Γραμματικού στάλθηκε νέο μήνυμα, αυτή την φορά σε όσους βρίσκονται στις περιοχές της Ροδόπολης και της Αμυγδαλέζας προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Κηφισιά λόγω της πυρκαγιάς.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Γραμματικού προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Μαραθώνα . Εν τω μεταξύ ο δήμος Αθηναίων, που έστειλε δύο υδροφόρες στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι η Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) θα ανοίξει στις 8 μ.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί (τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2012334).

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι