Βουλγαρία: Σήμερα οι έκτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε τρία χρόνια

Βουλγαρία: Σήμερα οι έκτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε τρία χρόνια

Οι Βούλγαροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις έκτες βουλευτικές εκλογές στη χώρα τους μέσα σε τρία χρόνια, με τους αναλυτές, ωστόσο, να υποστηρίζουν ότι και πάλι είναι απίθανο να προκύψει σταθερή κυβέρνηση. Παράλληλα ψηφίζουν και για την Ευρωβουλή.

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που προετοιμάζει το έδαφος για νέο γύρο συνομιλιών για τον σχηματισμό συνασπισμού μόλις καταμετρηθούν οι ψήφοι. Το μεγάλο αγκάθι είναι η λιτότητα που συζητείται σε πολλούς τομείς, αλλά και η στάση έναντι της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Οι σημερινές εκλογές είναι αποτέλεσμα της διάλυσης προ διμήνου του κυβερνητικού συνασπισμού. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, με τα exit polls να ανακοινώνονται λίγο αργότερα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στα μεσάνυχτα. Σε δημοσκόπηση της Gallup, μόνο το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να ψηφίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι