Βουλή: “Πυρά” της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Βουλή: "Πυρά" της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση «επιλέγει να μην αξιοποιήσει» δύο σημαντικές προβλέψεις της Οδηγίας για την προστασία της α’ κατοικίας και τη ρύθμιση δανείων σε ξένο νόμισμα.

O Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά των servicers και πως γι’ αυτό πηγαίνει πιο πίσω κι ακόμα από προβλέψεις της ευρωπαϊκής οδηγίας, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων αμφισβητεί τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι η διαβούλευση που έκανε ήταν προσχηματική. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, όμως με προστασία της κύριας κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης και να είναι σταθερό το τραπεζικό σύστημα και να τροφοδοτείται η ανάπτυξη. «Επιτυγχάνει κάτι τέτοιο το νομοσχέδιο; Όχι, αλλά αντίθετα δεν επιτυγχάνει την προστασία της α’ κατοικίας και την βιωσιμότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων», είπε.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση «επιλέγει να μην αξιοποιήσει» δύο σημαντικές προβλέψεις της Οδηγίας για την προστασία της α’ κατοικίας και τη ρύθμιση δανείων σε ξένο νόμισμα, ενώ αγνοεί και την Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής. Υποστήριξε ότι κανονικά η συζήτηση θα έπρεπε να σταματήσει τώρα στην Ολομέλεια αφού δεν λαμβάνονται υπόψη τα παραπάνω.

Προηγουμένως, επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, λέγοντας ότι απορεί με την αντίληψή της επί του θέματος ενώ την κατηγόρησε για διακυβέρνηση χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα. «Έχετε κάνει τους Έλληνες φτωχούς και θησαυρίζουν οι κολλητοί και φίλοι σας», επισήμανε και τόνισε ότι «μας μιλάτε για ανάπτυξη και έχουμε πείνα. Μας λέτε ότι χτυπάτε την ακρίβεια και οι τιμές συνεχώς ανεβαίνουν».

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει επαγγελματίες δυο ταχυτήτων από το τέλος επιτηδεύματος, σημειώνοντας ότι θα είναι στα 400 – 500 ευρώ για τους εργαζόμενους που πληρώνονται με μπλοκάκι, χωρίς όμως την οριζόντια μείωση 50% που ισχύει για τους άλλους αυτοαπασχολούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι