Βούλτεψη: Αφού δεν μπορούν να πάνε σε νησί, ας πάνε διακοπές στο χωριό

Βούλτεψη: Αφού δεν μπορούν να πάνε σε νησί, ας πάνε διακοπές στο χωριό

Το γεγονός πως πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε φέτος διακοπές λόγω της ακρίβειας, και ιδίως στα νησιά, που είναι απλησίαστα, σχολίασε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”.

«Σίγουρα για όλο τον κόσμο οι διακοπές είναι προβληματικές για αυτό βλέπουμε και πάρα πολλά χρόνια τώρα οι συνταξιούχοι της Γερμανία ας πούμε να έρχονται στην Ελλάδα που έχουν δύο συντάξεις, κάνουν οικονομία. Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Όλες οι χώρες έχουν φτωχούς».

Όντως, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίων δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές λόγω της ακρίβειας, όμως οι Έλληνες είναι στη δυσμενέστερη θέση, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα το ποσοστό εκείνων που θα κάνουν διακοπές στο σπίτι τους φθάνει το 25% εξ αυτών. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στους “φτωχούς διεθνώς” που επικαλέσθηκε η Σοφία Βούλτεψη, είναι 10%, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο των Ελλήνων που αδυνατούν να κάνουν διακοπές.

Πηγή: OPEN και ethnos.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx