Βουλή: Ο υπουργός Άμυνας για τα Rafale

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

«Πρέπει να διαμορφωθεί ευρύτατη συναίνεση για την σύμβαση προμήθειας των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.

«Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν θετικά. Η προμήθεια θωρακίζει, ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι καλό να το αποδείξουμε και δια της ψήφου μας. Εναπόκειται σε μας να υπερψηφίσουμε το υπό κρίση νομοσχέδιο εκπέμποντας με όρους εθνικής συνεννόησης ένα θετικό μήνυμα για ακόμα καλύτερη θωράκιση της εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, είπε «η διπλωματία συμβαδίζει με την αποτροπή».

Ο υπουργός τόνισε ότι υλοποιούνται με ταχύτητα 105 προγράμματα προμηθειών για όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ για τα Rafale είπε ότι η προμήθεια εντάσσεται στον συνολικό προγραμματισμό για παραλαβή 40 μαχητικών αεροσκαφών έως το 2025.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θυμήθηκε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ολλανδίας – Γερμανίας στο Μουντιάλ του 1974 για να πει πως «όταν ακούω να μας κατηγορείτε για καθυστέρηση μου έρχεται στο μυαλό η Ολλανδία του Κρόιφ, η οποία στον τελικό του Μουντιάλ του ‘74 σκόραρε στο δεύτερο λεπτό αφού πρώτα είχε αλλάξει 16 πάσες χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα Δυτικογερμανός παίκτης. Είναι σαν να μου λέτε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε 16 πάσες αλλά να πάμε να βάλουμε γκολ αμέσως» είπε, τονίζοντας ότι η επιλογή του υπουργείου να απευθυνθεί πρώτα στο Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να υπάρχει προσυμβατικός έλεγχος της προμήθειας ενισχύει τους όρους διαφάνειας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι